Bolu’da acı gün: Eğlenceler 3 gün süreyle iptal edildi

SİYASET Yayınlanma : 12 Kasım 2025 15:26 Düzenleme : 12 Kasım 2025 15:26
Bolu’da acı gün: Eğlenceler 3 gün süreyle iptal edildi
Bolu, askeri kargo uçağı kazasında şehit olan 20 asker için 3 gün boyunca milli yas ilan etti ve tüm eğlence etkinlikleri iptal edildi.
Bolu’da acı gün: Eğlenceler 3 gün süreyle iptal edildi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kargo uçağının düşmesi sonucu 20 askerin şehit olması nedeniyle kentte 3 gün boyunca tüm eğlence etkinliklerinin iptal edildiğini açıkladı.

MİLLİ YAS İLANI

Özcan, ayrıca belediyeye ait binaların önündeki Türk bayraklarının yarıya indirildiğini duyurdu. Azerbaycan’dan Türkiye’ye dönmek üzere havalanan C-130 askeri kargo uçağının Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşmesi sonucunda 20 askerimiz şehit oldu. Bu olay, Bolu'da derin bir üzüntü yarattı.

ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET

Başkan Özcan, yaptığı açıklamada, "Değerli hemşehrilerim, dün öğle saatlerinde Azerbaycan’dan askerlerimizi götüren kargo uçağı şüpheli bir şekilde Gürcistan’da düştü. Maalesef 20 ocağa ateş düştü, 20 şehidimiz var. Şehitlerimizden Nihat İlgen de Bolulu bir kardeşimiz. Allah gani gani rahmet eylesin bütün şehitlerimize. Türkiye Cumhuriyeti Bolu Belediye Başkanlığı olarak hükümeti beklemeksizin, Bolu’da 3 gün süreyle milli yas ilan ediyoruz ve Türk bayraklarını yarıya indiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.