NEY KURSU AÇILINCA ORTAYA ÇIKTI
Özellikle Bosna Hersek’te açılan KOMEK kursları ilgi görüyor. Bosna Hersek'te bulunan kurs yöneticileri tarafından son olarak ‘Ney’ üzerine kurs açılması için çalışma yapılırken büyük bir eksiklik olduğu ortaya çıktı.

NEY KİTABI HAZIRLANDI
Bosna Hersek'te ney eğitimi veren eğitmenin önemli bir ihtiyacı tespit etmesiyle başlayan süreç, örnek bir çalışmaya dönüştü. Boşnakça kaynak bulunmaması üzerine, Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle ney teorisi ve pratiklerini içeren kapsamlı bir kitap hazırlandı ve basıldı. Ortaya çıkan eser, Bosna’da büyük ilgi gördü; eğitimde erişimi artıran, kültürel aktarımı güçlendiren kalıcı bir adım oldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOMEK yetkilileri, nerede ihtiyaç varsa orada olduklarına dikkat çekerek eğitimde herkesin yanında olduklarını ve her zaman öncü duruşunu sürdürmeye devam edeceklerini vurguladı.










