Konya'nın Bozkır ilçesinde, aracında yüksek sesle müzik dinleyerek çevreyi rahatsız eden bir sürücüye 21 bin TL idari para cezası kesildi.
TRAFİK EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ
Bozkır'da rutin yol kontrolü yapan trafik ekipleri, bir otomobilin ses sisteminden yasal sınırları aşan bir gürültü yayıldığını tespit etti.
Yapılan incelemeler sonucunda, sürücüye Karayolları Trafik Kanunu'nun 72. maddesi uyarınca, 'Kural dışı ses sistemi kullanmak ve yüksek sesle çevreyi rahatsız edecek şekilde müzik dinlemek' gerekçesiyle 21 bin TL idari para cezası uygulandı.
VATANDAŞLAR GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNDEN KORUNMALI
Yetkililer, vatandaşların gürültü kirliliğinden olumsuz etkilenmemesi için araçlardaki ses sistemlerinin yönetmelikte belirtilen sınırlar dahilinde kullanılması gerektiğini hatırlattı.
Bu tür ihlallerin önüne geçmek ve kamu huzurunu sağlamak amacıyla denetimlerin süreceği bildirildi.








