New York'taki Manhattan Federal Mahkemesi, UnitedHealthcare CEO'su Brian Thompson'ı öldürmekle suçlanan Luigi Mangione'nin cinayet ve ateşli silah suçlamalarının düşürülmesine karar verdi.
İDAM CEZASI RİSKİ KALKTI
Mahkeme, Mangione'nin ölüm cezasına çarptırılmasına yol açabilecek cinayet suçunu düşürdü. Yargıç Margaret Garnett, bu kararın ABD Yüksek Mahkemesi’nin emsal kararları doğrultusunda alındığını belirtirken, Mangione'nin hala iki takip suçlamasıyla yüzleşmeye devam edeceğini ifade etti. Garnett, kamuoyunun bu sonuca şaşırabileceğini kabul ederek, mahkemenin kararlarının karmaşıklığını dile getirdi.
KANITLARIN DIŞLANMASI TALEBİ REDDEDİLDİ
Ayrıca, Mangione'nin gözaltına alındığı sırada çantasından elde edilen delillerin dışlanması talebi de reddedildi. Yargıç, polisin tehlikeli nesneler içerebilecek kapalı çantaları arama uygulamasının standart bir prosedür olduğunu vurguladı. ABD savcısı, Adalet Bakanlığı'nın bu kararı temyiz edip etmeyeceğini henüz bilmediğini açıkladı. Mangione, New York'ta açılan ayrı bir davada ikinci derece cinayetle karşı karşıya bulunuyor ve en yüksek suçlamadan hüküm giymesi durumunda 25 yıl ila müebbet hapis cezası alması mümkün. Cinayet suçlamasının düşürülmesi, Mangione ve avukatları için büyük bir başarı olarak değerlendiriliyor.







