Bulgaristan'da 43 bin Euro değerinde kaçak altın ele geçirildi

ASAYİŞ Yayınlanma : 18 Eylül 2025 15:42 Düzenleme : 18 Eylül 2025 15:42
Bulgaristan'da 43 bin Euro değerinde kaçak altın ele geçirildi
Bulgaristan'ın Lesovo Gümrük Kapısı'nda, Türk vatandaşı bir kadının çantasında yaklaşık 43 bin Euro değerinde 510 gram kaçak altın ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'ın Lesovo Gümrük Kapısı'na giriş yapan bir tırda yapılan aramada, Türk vatandaşı bir kadına ait 510 gram kaçak altın ele geçirildi.

KAÇAK ALTIN OPERASYONU

Türkiye'den Romanya'ya gitmek üzere olan bir araç, Bulgar gümrük yetkilileri tarafından durduruldu. Yolcuların 'bildirilecek eşyamız yok' demelerine rağmen yapılan detaylı aramada, kadının çantasında gizlenmiş polietilen poşetler içinde altın takılar bulundu.

DEĞERİ 43 BİN EURO

Bulunan altınlar arasında yüzük, bilezik, küpe, kolye ve üç adet madeni para yer alıyordu. Uzman incelemesi sonucu altınların toplam ağırlığının 510 gram ve piyasa değerinin yaklaşık 43 bin Euro olduğu tespit edildi. Kaçak altınlara el konuldu ve olayla ilgili ön soruşturma başlatıldı. Soruşturma, bir gümrük müfettişi gözetiminde ve Yambol Bölge Savcılığı denetiminde devam ediyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.