Bursa'da inanılmaz kurtuluş: Ağaçta sıkışan mavi balıkçıl kuşunu gençler canı pahasına kurtardı!

ASAYİŞ Yayınlanma : 24 Kasım 2025 23:54 Düzenleme : 24 Kasım 2025 23:54
Bursa'da inanılmaz kurtuluş: Ağaçta sıkışan mavi balıkçıl kuşunu gençler canı pahasına kurtardı!
Bursa İnegöl'de doğa gezisine çıkan gençler, ağaçta misinaya takılıp mahsur kalan mavi balıkçıl kuşunu kurtardı. Yaralı kuş tedavi için rehabilitasyon merkezine teslim edildi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, doğa gezisine çıkan iki genç, ağaca takılmış bir mavi balıkçıl kuşunu fark ederek inanılmaz bir kurtarma operasyonuna imza attı. Olay, Boğazköy Sulama Barajı çevresinde meydana geldi.

CESUR GENÇLERİN MÜDAHALESİ

Doğa yürüyüşü yapan Rıfat Özkan ve arkadaşı, baraj kenarında dolaşırken bir ağacın üzerinde kanat çırpmakta zorlanan bir kuşu gördü. Yaklaşınca hayvanın ayağının olta misinasına dolandığını fark eden Özkan, tereddüt etmeden müdahale etti. Genç, dikkatlice misinayı keserek mavi balıkçıl kuşunu büyük bir tehlikeden kurtardı.

TEDAVİ ALTINA ALINDI

Kurtardığı yaralı kuşu İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim eden Özkan, kuşun tedavi altına alınmasını sağladı. Doğasever gençlerin bu duyarlı davranışı, bölgedeki vahşi yaşamın korunması adına büyük takdir topladı ve örnek teşkil etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.