Trabzon’un Yomra ilçesinde, yöreye has ürün veren elma ve armut fidanı dağıtımı yapıldı. Belediye tarafından Hürriyet Parkı’nda ilçe halkına 5 bin Yomra elması ve 4 bin Yomra armudu fidanı dağıtılırken, vatandaşlar bu fidanları almak için birbirleriyle yarıştı.

FIDAN DAĞITIMINDA BAŞKANIN KONUŞMASI
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, törende Yomra Elması’nın geleceğine yönelik kararlı çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Başkan Bıyık, 'Yomra Elması’nın her geçen gün daha da kalıcı olması ve ilçemizin önemli bir markası hâline gelmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Farklı sektörlerde, farklı lezzetlerle Yomra Elmamızı buluşturmaya devam edeceğiz. Böylelikle markalaşma sürecine de önemli katkı sağlamış olacağız.' dedi.

GELECEK PLANLARI VE TEŞEKKÜR
Başkan Bıyık, bu süreçte ilgi gösteren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum diyerek sözlerine devam etti. Önümüzdeki yıl ilçemizde bir satış ofisi kuracağız. Bu satış ofisinde hem fidanlara hem de elma ve armuttan üretilen ürünlerimize kolayca ulaşılabilecek, böylelikle hem ürünlerimizin hem de fidelerimizin erişilebilirliğini artırarak üreticilerimize ve vatandaşlarımıza önemli bir kolaylık sağlamış olacağız.







