Bursa'da kayıp 80 yaşındaki Mustafa Abi'ye 10 gündür ulaşılamıyor, aile umutsuz

ASAYİŞ Yayınlanma : 07 Aralık 2025 15:25 Düzenleme : 07 Aralık 2025 15:25
Bursa'da kayıp 80 yaşındaki Mustafa Abi'ye 10 gündür ulaşılamıyor, aile umutsuz
Bursa'nın Mudanya ilçesinde 10 gün önce kaybolan 80 yaşındaki alzaymır hastası Mustafa Abi'ye yapılan yoğun aramalarda hala ize rastlanmadı. Aile umutsuzluğa kapılırken, gönüllü ekipler sınırlı aramalara devam ediyor.
Bursa'da kayıp 80 yaşındaki Mustafa Abi'ye 10 gündür ulaşılamıyor, aile umutsuz

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Evciler Mahallesi'nde, 10 gün önce ot toplamak için evinden ayrılan ve kaybolan 80 yaşındaki alzaymır hastası Mustafa Abi'yi arama çalışmalarının son gününe girildi. AFAD koordinasyonunda Jandarma, JAK, Mudanya 911, AKUT, ANDA, MAK, BAKUT, OSAD ve Burulaş Arama Kurtarma ekiplerinden oluşan yaklaşık 400 kişilik bir ekip, 10 gün boyunca Evciler'den başlayarak İnkaya, Emirleryenicesi, Mesudiye, Eğerce, Muratlı, Çamlıca ve dere yataklarına kadar 40 kilometreden geniş bir alanı taradı.

DRON VE KÖPEKLERLE YOĞUN ARAMA

Dronlar, iz takip köpekleri ve arazi araçlarıyla yapılan aramalarda en ufak bir ize ulaşılamadı. AFAD ekipleri, mevzuat gereği kayıp vakalarında yürütülen 7 günlük yoğun arama çalışmalarını tamamlayıp, herhangi bir bulguya ulaşılmaması nedeniyle operasyonu sonlandırdı. Bölgedeki gönüllü ekipler ile Mudanya 911 ise imkanlar dahilinde keşif amaçlı sınırlı arama çalışmalarına devam ediyor.

AİLENİN UMUTSUZ BEKLEYİŞİ

Kayıp Mustafa Abi'nin ailesi, köy meydanında günlerdir süren bekleyişin 10. günde daha da ağırlaştığını belirtti. Eşi Ayla Abi, gözyaşları içinde, 'Artık ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Sağdır diye umut ediyoruz ama hiçbir iz yok. Bir sonuç olsun istiyoruz. Hiç değilse nerede olduğunu bilelim' dedi. Aile fertleri, Mustafa Abi'nin geçmişte kaybolduğu zamanlarda kısa sürede bulunduğunu, bu kez sürecin uzamasının kendilerini umutsuzluğa sürüklediğini ifade etti.

MAHALLEDE DERİN ÜZÜNTÜ

Evciler ve çevre mahalle halkı, arama çalışmalarına günlerce destek verdi ancak 10. günde herhangi bir bulgu çıkmaması mahallede derin bir üzüntü oluşturdu. Yetkililer, Mustafa Abi'yi gören, kaybolduğu günle ilgili bilgi sahibi olan veya bölgede olağan dışı bir duruma şahit olan kişilerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirimde bulunmalarını istedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.