Bursa'da su krizi derinleşiyor: Uludağ kaynakları alarm veriyor

GÜNDEM Yayınlanma : 14 Ekim 2025 01:27 Düzenleme : 14 Ekim 2025 01:27
Bursa'da su krizi derinleşiyor: Uludağ kaynakları alarm veriyor
Bursa'da su krizinin etkileri derinleşiyor; Uludağ'daki pınarların büyük kısmı kurudu ve su seviyeleri alarm veriyor.

BURSA (AA) - SEMİH ŞAHİN - Bursa'nın ana su kaynakları olan barajlarda doluluk oranı %1'in altına düşerken, Uludağ'daki kaynak sularının da azaldığı bildirildi.

SU KAYNAKLARINDA ÖNEMLİ DÜŞÜŞ

Kentte içme suyu ihtiyacının büyük kısmını karşılayan 60 milyon metreküp kapasiteli Nilüfer ve 125 milyon metreküp kapasiteli Doğancı barajlarının doluluk oranı ortalama %0,67 olarak kaydedildi. Ekim ayı itibarıyla 12 saatlik planlı su kesintileri uygulanmaya başlandı. Bu durum, bölgedeki su kaynaklarının da etkilenmesine yol açtı.

ULUDAĞ’DAKİ PINARLARDA KURUMA TEHLİKESİ

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi, Uludağ’daki su kaynaklarının azalması üzerine bir teknik gezi düzenledi. 45 kişilik ekip, yaptıkları incelemelerde her 10 pınardan 8’inin kuruduğunu belirledi. TMMOB Başkanı Mehmet Yıldız, iklim krizinin etkilerini Bursa'da da hissettiklerini vurgulayarak,

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.