Bursanın Osmangazi ilçesinde seyir halindeki İpek Böceği tramvayında çıkan yangın, yolcular için adeta bir kabus dolu anlar yaşattı. Elektrik sistemindeki henüz belirlenemeyen bir arızanın yol açtığı yangın, dumanların hızla yayılmasıyla tahliye işlemini acil hale getirdi.

ULUYOLDA TRAMVAY ALEV ALDI, PANİK PATLADI
Osmangazinin işlek caddesi Uluyol üzerinde ilerleyen tramvayda, aniden yükselen dumanlar yolcular arasında büyük bir korku dalgası yarattı. Tramvay vatmanının gösterdiği olağanüstü soğukkanlılık sayesinde, alevler tüm tramvayı sarıp daha büyük bir felakete yol açmadan yolcular hızla dışarı çıkarıldı. Olayda şans eseri kimsenin burnu bile kanamazken, bu durum en büyük teselli kaynağı oldu.

İTFAİYE ZAMANIYLA YARIŞTI, DUMANLAR DAĞILDI
Yangın alarmının verilmesiyle birlikte olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri, alevlere karşı zamanla yarışarak kısa sürede müdahale etti ve yangını kontrol altına almayı başardı. Yangının tramvayda ciddi maddi hasara yol açtığı bilgisi gelirken, tramvay seferlerinde yaşanan kısa süreli aksama, yolcuların beklemesine neden oldu.








