Adana'nın Kozan ilçesinde, Anneler Günü'nün ruhuna uygun, anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Kozan Belediyesi Kültür ve Sanat Evi'nin ev sahipliği yaptığı seramik atölyesinde, özel çocuklar ve değerli anneleri bir araya gelerek çamuru adeta sanata dönüştürdü. Bu özel buluşma, hem annelerle çocuklarının birlikte kaliteli vakit geçirmesine olanak sağladı hem de ortaya çıkan eserlerle unutulmaz anılar biriktirilmesine vesile oldu.

SANATLA FARKINDALIK YARATILIYOR
Etkinlikte, seramik sanatçısı Nermin Elmalı'nın rehberliğinde, özel çocuklar ve anneleri hem yaratıcılıklarını sergiledi hem de Anneler Günü'nü pasta kesimiyle taçlandırdı. Elmalı, bu atölyenin özel bireyler ve anneleri için bir farkındalık yaratma amacı taşıdığını vurgulayarak, "Özel bireyler bizim için çok değerlidir. Anneler Günü'nü sanatla dolu bir etkinlikle kutlamak istedik. Anneler için kalıcı bir hatıra bırakmak ve çocuklarıyla özel bir anıyı paylaşmalarını sağlamak en büyük dileğimizdi. Çamur, anneler ve özel çocukların ellerinde adeta yeniden hayat buldu," ifadelerini kullandı. Rehabilitasyon merkezi yetkililerinden Tuğba Koç da Kozan Belediyesi'ne teşekkürlerini ileterek, tüm annelerin ve çocukların ne denli özel olduğunu hatırlattı.

ANNELİK FEDAKARLIK VE GÜVEN İSTER
Etkinliğe, down sendromlu 10 yaşındaki kızıyla katılan anne Zeynep Kaplan, özel bir çocuk annesi olmanın getirdiği derin fedakarlığı ve sürekli kaygıyı dile getirdi. Kaplan, "Annelik, ömür boyu süren bir yolculuk. Çocuklarımız uyurken bile aklımızda hep onlar vardır. Annelerin yüreği her zaman evlatlarıyla atar," diyerek duygularını paylaştı. Öğrencilerden Betül Ulutaş ise annesine duyduğu sevgiyi dile getirerek, "Cennet annelerin ayakları altındadır," sözleriyle bu anlamlı günü taçlandırdı.







