Çanakkale Deniz Zaferi'nin 111. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale'de de büyük bir coşku ve anlamlı törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki ilk törende, Atatürk heykeline çelenk sunuldu. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye Cumhuriyeti adına ilk çelengi bırakırken, ardından Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Enes Arslan da anıta çelenklerini sundu.

'Çanakkale Geçilmez' ruhu yeniden canlandı
Törende, TBMM tarafından 1994 yılında 253 bin şehit anısına 3972 Sayılı Kanun ile Çanakkale'ye armağan edilen ve üzerinde 'Çanakkale Geçilmez' yazan altın madalya, Türk bayrağına takıldı. Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından Boğaz Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Bu anlamlı anlara eşlik eden TCG Kınalıada gemisi, Çanakkale Boğazı'nda 21 pare top atışı yaparak şehitleri selamladı. 'Çanakkale Geçilmez' yazılı altın madalya, Türk bayrağı ile birlikte göndere çekildi.

Resmi törenin ardından halkın katılımıyla devam etti
Resmi çelenk koyma töreninin tamamlanmasının ardından, kentteki çeşitli siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar da Atatürk heykeline çelenklerini bırakarak zaferin ruhunu yaşattı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalar sabah saat 09.30'da başladı ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, milletvekilleri, bürokratlar, askerler, muharip gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 111. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü törenlerine yabancı konuklar da katılarak bu önemli güne ortak oldu.








