Chp 39. olağan kurultayı'nda ikinci gün heyecanı başladı

SİYASET Yayınlanma : 29 Kasım 2025 17:42 Düzenleme : 29 Kasım 2025 17:42
Chp 39. olağan kurultayı'nda ikinci gün heyecanı başladı
CHP'nin 39. Olağan Kurultayı'nın ikinci günü başladı. Genel Başkan Özgür Özel, delegelere hitap edecek ve genel başkan seçimi yapılacak.

ANKARA (AA) - CHP'nin 39. Olağan Kurultayı'nın ikinci gün çalışmalarına başladı.

TOPLANTI YENİDEN BAŞLADI

Kurultay, Ankara Spor Salonu'nda Divan Başkanı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'nin konuşmasıyla saat 10.00'da tekrar toplandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eşi Didem Özel ile birlikte salona gelerek partilileri selamladı.

İLK GÜN SEYİRCİSİZ TAMAMLANDI

Parti programı, tüzüğü ve kurultay yönetmeliğinin oylandığı ilk gün seyircisiz tamamlandı, ancak bugün seyirciler salondaki yerlerini aldı. Salona, CHP Gençlik Kolları tarafından hazırlanan “Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz” yazılı ve tutuklu belediye başkanlarının çizimlerinin yer aldığı dev afiş asıldı. Kurultayda ayrıca, Almanya Sosyal Demokrat Partisi Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil'in video mesajı gösterildi. Tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gönderdiği mektup, yapay zeka ile hazırlanan bir videoyla yayınlandı. Bugüne kadar 22'si olağanüstü olmak üzere toplamda 60 kurultay toplayan CHP'nin olağan kurultayının ikinci gününde, Genel Başkan Özgür Özel delegelere hitap edecek. Ardından çalışma ve hesap raporları ile Kurultay sonuç bildirgesi raporu okunarak görüşülecek ve oylamaya sunulacak. Kurultayın ikinci gününde partinin kayıtlı 1300'ü aşkın delegesi genel başkan seçimini gerçekleştirecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.