CHP Sözcüsü Müslim Sarı, parti yönetiminde alınan kararları kamuoyuyla paylaştı. Bu kararlar kapsamında, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve ekibi ile CHP Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı ve il örgütünün görevden alındığı ve disipline sevk edildiği duyuruldu.

PARTİ İÇİ SÜREÇLER VE YENİ YÖNETİMLER
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi'nin (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yaptığı toplantılar sonucunda bu kararların alındığı belirtildi. Sarı, özellikle son yerel seçimlerin ardından yaşanan istifaları doğru bulmadıklarını vurgulayarak, "Siyasal olarak mücadele ettiğimiz bir partinin karşısında, karşımızda olan bir partinin saf tutulmuş olmasını da asla kabul etmiyoruz." dedi. Bu durumun etik ve siyasi açıdan kabul edilemez olduğunu ifade eden Sarı, bir öz eleştiri yapılması gerektiğine inandıklarını dile getirdi. Kayseri İl Örgütü'nün feshedilmesiyle mevcut il başkanı yerine Okan Marzıoğlu'nun, Antalya İl Örgütü'nün görevden alınmasıyla da Hasan Şahin'in il başkanı olarak görevlendirildiği bildirildi.
KURULTAY İMZALARI VE ÖRGÜTSEL GERGİNLİKLER MASADA
Kurultay yapılması yönündeki 820 imzanın değerlendirmesinin devam ettiğini ve önümüzdeki günlerde bu konuda kapsamlı bir açıklama yapılacağını belirten Sarı, Olağan Kongre kararının da Eylül ayında başlamak üzere alındığını iletti. İl binalarında yaşanan gerginliklere de değinen Sarı, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsallığına yakışmayan, kimliğe aykırı eylem ve davranışları yakından takip ettiklerini söyledi. Özellikle Özgür Özel'in fotoğraflarının indirildiği olayla ilgili, bu işlemleri yapanlara karşı uyarıda bulunulduğunu ve disiplin işlemlerinin başlatıldığını açıkladı. Bu tür olayların kesinlikle kabul edilemez olduğunu vurguladı.
KILIÇDAROĞLU'NUN DEMİRTAŞ ZİYARETİ PLANI
Müslim Sarı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etme planı olduğuna dair iddialara da yanıt verdi. Daha önce de benzer bir ziyaretin gerçekleştiğini hatırlatan Sarı, bu konuda şu an için somut bir girişim olmamakla birlikte, önümüzdeki günlerde böyle bir planlamanın bulunduğunu ifade etti.







