Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Barış Bektaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Konya’nın Yunak ilçesinde yaşanan büyük vurgun iddiasını gündeme taşıdı.
500 MİLYON TL’LİK VURGUN İDDİASI
Bektaş, Yunak’ta Toprak Mahsulleri Ofisi’ne ait lisanslı depo sahibinin yaklaşık 500 milyon TL’lik bir vurgunla ortadan kaybolduğunu belirterek, olayın sorumlularının adalet önünde hesap vermesi gerektiğini ifade etti.
KONUŞMASINDA DİKKAT ÇEKEN İDDİALAR
Barış Bektaş konuşmasının devamında şunları dile getirdi:
“Yunak’ta Toprak Mahsulleri Ofisi’ne ait lisanslı depo sahibi, yaklaşık 500 milyon TL’lik bir vurgunla ortadan kaybolmuş; geride borç, belirsizlik ve yıkım bırakmıştır.
Her ne kadar depodaki resmî stoklar hukuki güvence altında olsa da, olayın en karanlık boyutu şudur: Söz konusu kişi, çiftçilerimizden Toprak Mahsulleri Ofisi dışında, kayıt dışı alımlar yapmış; çek ve senetlerle güven istismar edilmiştir.”
ORGANİZE DOLANDIRICILIK VURGUSU
Bektaş, yaşananların açık bir şekilde organize bir dolandırıcılık olduğunu belirterek, “Bu, açık bir şekilde organize bir dolandırıcılıktır ve bedelini çiftçimizin ödemesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı.
DEVLET ÇİFTÇİYİ YALNIZ BIRAKAMAZ
CHP’li Bektaş, devletin sorumluluğuna dikkat çekerek, “Buradan açıkça ifade ediyoruz: Devlet, çiftçisini yalnız bırakamaz. Toprak Mahsulleri Ofisi derhal devreye girmeli; kayıt dışı dâhil olmak üzere tüm mağduriyetleri tam ve eksiksiz biçimde tanzim etmelidir” dedi.
EN AĞIR YAPTIRIM TALEBİ
Bektaş, konuşmasını “Sorumlular hakkında en ağır adli ve idari yaptırımlar uygulanmalıdır” sözleriyle tamamladı.









