Çifteler Belediyesi hakkında hukuki süreç başlatılıyor

SİYASET Yayınlanma : 27 Şubat 2026 22:11 Düzenleme : 27 Şubat 2026 22:11
Çifteler Belediyesi hakkında hukuki süreç başlatılıyor
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çifteler Belediyesi hakkında izinsiz işlemler nedeniyle hukuki süreç başlatılacağını açıkladı.
Çifteler Belediyesi hakkında hukuki süreç başlatılıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Eskişehir’de Sakaryabaş Nehri’nin eski haline getirildiğini açıklayarak, Çifteler Belediyesi hakkında izinsiz yapılan işlemlerle ilgili hukuki süreç başlatılacağını duyurdu.

Bakan Yumaklı'nın ziyareti

Bakan Yumaklı, Eskişehir’de bir dizi program için bulunduğu sırada Çifteler İlçesi Erbab Mahallesi’nde bulunan Sakaryabaşı’nı ziyaret etti. Ziyaretinde Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Fatih Dönmez ve Ayşen Gürcan da yer aldı. Ayrıca Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün Güneş ile birlikte il teşkilatı ve protokol mensupları da bu ziyarette hazır bulundu. Yumaklı, Sakaryabaşı Kaynak Koruma ve Mesire Havuzu Rehabilitasyon Projesi çalışmalarını yerinde incelemeyi ihmal etmedi.

İzinsiz işlemlerle ilgili açıklama

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yumaklı, “İzinsiz yapılan işlemlerle ilgili hukuki süreçler yürütülecektir” ifadesini kullandı. Son 23 yılda AK Parti hükümeti döneminde 4,7 trilyon lira bedelli 11 binin üzerinde su ve sulama tesisi hayata geçirildiğini belirten Yumaklı, bu yıl 300 tesisin daha vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade etti. Sakaryabaşı’nın su akışının iklim değişikliği ve belediyenin yaptığı izinsiz işlemler nedeniyle kuruduğunu vurguladı.

Yeni yatırımlar müjdeleri

Bakan Yumaklı, Eskişehir için yeni yatırımlar hakkında da müjdeler vererek, 2 milyar lira maliyetli İlyas Paşa Sulaması projesinin bu yıl tamamlanacağını ve 44 bin dekarlık alanın sulamaya açılacağını bildirdi. Ayrıca yerleşim yerlerini taşkınlardan koruyacak 3 yeni yatırımın da bu yıl hizmete alınacağını belirtti. Yumaklı’nın programı, Eskişehir Valiliği ziyareti ile devam edecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.