Çılgın Mısırcı: Özel Çocuklar İçin 81 İl Projesi

GÜNDEM Yayınlanma : 29 Eylül 2025 16:14 Düzenleme : 29 Eylül 2025 16:14
Çılgın Mısırcı: Özel Çocuklar İçin 81 İl Projesi
Karabük'te 'çılgın mısırcı' Yasin Yaslıçayır, mısır satışından elde ettiği geliri özel ihtiyaçları olan çocukları eğlendirmek ve onlara mısır ikram etmek için başlattığı '81 il projesi' ile fark yaratıyor.
Çılgın Mısırcı: Özel Çocuklar İçin 81 İl Projesi

Karabük'te 'çılgın mısırcı' olarak bilinen Yasin Yaslıçayır, mısır satışından elde ettiği geliri tatil ve eğlence yerine özel ihtiyaçları olan çocuklara yönelik bir projeye ayırarak toplumsal bir farkındalık yaratıyor.

81 İL PROJESİ BAŞLADI

Yassıçayır, 11 yıldır Yüzüncü Yıl Mahallesi'ndeki tezgahında mısır sattığını belirterek, 'Özel çocuklara olan sevgimden dolayı, buradan elde ettiğim gelirle 81 il projesini başlattım. Amacımız, her ilden bir okul belirleyip ekibimizle birlikte bu okulları ziyaret etmek. Bu ziyaretlerde özel çocuklarımızı hem eğlendiriyor hem de mısır ikramında bulunuyoruz. Bugüne kadar dokuz ile ulaştık ve onuncu ilimiz Sakarya olacak.' ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIN MUTLULUĞU ÖNCELİKLİ

Gelirini kişisel harcamaları yerine bu anlamlı projeye yönlendiren Yassıçayır, 'Onları mutlu etmeyi seviyorum. Bu hafta okulların açılmasıyla birlikte Karabük'teki tüm okulları arayarak özel çocukları tezgahıma davet ettim. Onlar da nazikçe özel çocuklarımızı buraya getirdiler ve hep birlikte keyifli vakit geçirdik.' dedi. Yassıçayır, özel çocukların kalplerine dokunabilmenin kendisi için en büyük mutluluk kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.