Çocuklar ‘Avuncuk’ ile öğreniyor

HAYATIN İÇİNDEN Yayınlanma : 06 Mart 2025 02:52
Çocuklar ‘Avuncuk’ ile öğreniyor
Mobilyacılar Odası öncülüğünde kurulan ve üretim yapılan AVUNCUK Ahşap Oyuncak Merkezi’nde belirli günlerde anaokulu ve kreşlerdeki çocuklar için de eğitim veriliyor. Etkinliğe katılan çocuklar Mesleki Eğitim Merkezinde kendi ürettikleri ahşap oyuncakları

Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, “Konya Mobilyacılar Odamızın AVUNCUK Marka Ahşap Oyuncak Atölyesinde ‘Her Şey Çocuklukta Başlar’ parolasıyla, tohumun toprakta yeşermesi gibi, çocuklarımızın bilgi, beceri ve mental gelişimlerine katkı sağlamaktayız.’’ dedi.

ocuklar-avuncuk-ile-ogreniyor-4.jpg

AVUNCUK ismiyle başlatılan ahşap oyuncak markasını Türkiye'ye duyurarak bir marka haline getireceklerinin altını çizen Günbaş, “AVUNCUK oyuncakların üretim merkezinde anaokulu ve kreşlerdeki öğrenciler kendi oyuncaklarını yapabiliyor. Üretilen ahşap oyuncaklar gelişmekte olan çocukların renk ve şekilleri öğrenmesini sağlıyor. Ayrıca el becerilerini ve zekalarını geliştiriyor. Okullara alınacak oyuncaklarda kurumumuza öncelik verebilir. Bizden fiyat ve ürün bilgisi almadan karar vermemelerini istiyoruz. Odamız bünyesinde faaliyet gösteren bu üretim tesisimizde kar amacı gütmüyoruz. İş ve meslek öğrenmek isteyen kursiyerler tarafından yapılan bir nevi sosyal sorumluluk projesidir” dedi.

“AVUNCUK” adıyla marka tescilini aldıklarını ve üretilen oyuncakların çocuk sağlığı açısından önemli olduğunu vurgulayan Günbaş, “Türkiye’de ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi Sistem Belgesini alan tek meslek odasıyız. Üretmiş olduğumuz ahşap ürünlerde çocuk sağlığına uygun tamamı belgeli malzeme ve boya kullanılıyor.’’ ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.