Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda kapılarını açan “Konya Çocuk Kitap Günleri” tüm coşkusuyla devam ediyor. Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik, her yaştan çocuğun büyük ilgisini çekerken, kitaplarla ve eğlenceli etkinliklerle dolu dolu geçen bir atmosfer sunuyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Selçuklu Kongre Merkezi’nde yoğun katılımla devam eden etkinliği ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Stantları gezen, çocuklarla sohbet eden ve atölye etkinliklerine katılan Başkan Altay, “Çocuk Kitap Günleri” hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Başkan Altay, “Çocuk kitaplarından ve yayınevlerinden oluşan bir etkinlik yaptık. 68 yayınevimiz çocuklarla buluşmak için buraya geldi. Ayrıca onlarca yazarımız çocuklarla etkinlik düzenliyor. Etkinliğimiz sadece kitap fuarıyla sınırlı değil. Özellikle çocuklarımızın geldiklerinde yaparak öğrenecekleri Bilim Merkezi’mizin, Bilgehanelerimizin, KOMEK’lerimizin hazırladığı eğlenceli oyunlar var. Bu güzel coşkuya ortak olmak adına tüm Konyalı hemşerilerimizi çocuklarıyla birlikte Selçuklu Kongre Merkezi’mizdeki etkinliğe davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Etkinlik alanında Başkan Altay’a yoğun ilgi gösteren çocuklar ve veliler, kitaplara dokunmanın, yazarlarla buluşmanın ve birbirinden renkli etkinliklerde yer almanın mutluluğunu yaşadı.
Çocuklardan Büyükşehir’e Teşekkür
Etkinliğe velileri ve öğretmenleriyle birlikte katılan çocuklar, “Çocuk Kitap Günleri”nin her yıl düzenlenmesini istediklerini dile getirdi. Yazarlarla söyleşilere katılan, atölyelerde el becerilerini geliştiren ve gün boyunca keyifli zaman geçiren minikler, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Sıfır Atık Atölyesi ile Çocuklara Çevre Bilinci Aşılanıyor
“Konya Çocuk Kitap Günleri” sadece edebi ve kültürel etkinliklerle değil, çevreye duyarlılık kazandıran uygulamalarıyla da dikkat çekiyor. Etkinlik kapsamında düzenlenen “Dönüştür, Kazan, Tiyatroyla Buluş!” kampanyası büyük ilgi görüyor.
Etkinlik alanında kurulan Sıfır Atık Atölyesi’ne gelen çocuklar, kullanmadıkları oyuncakları ya da kitapları getirerek çevreci bir katkıda bulunuyor. Geri dönüşüme katkı sağlayan çocuklar, Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun “Narnia Günlükleri” adlı çocuk oyununa bilet kazanma fırsatı yakalıyor.
“Konya Çocuk Kitap Günleri”, 27 Nisan tarihine kadar Selçuklu Kongre Merkezi’nde 10.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Kitap dolu dünyaya adım atan çocuklar, burada öğreniyor, eğleniyor ve unutulmaz anılar biriktiriyor.







