Cuma hutbesinde kimlik kaybı ve yeni yıl uyarısı: 'Şans oyunları ve alkolle zayi etmeyin

GÜNDEM Yayınlanma : 26 Aralık 2025 23:43 Düzenleme : 26 Aralık 2025 23:43
Cuma hutbesinde kimlik kaybı ve yeni yıl uyarısı: 'Şans oyunları ve alkolle zayi etmeyin
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Cuma hutbesinde, toplum kimliğinin korunması vurgulanırken, yeni yıl akşamlarının şans oyunları ve alkolle geçirilmemesi uyarısı yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından okunan bu haftaki Cuma hutbesinde, toplum kimliğinin kaybolması ve yozlaşma tehlikesine dikkat çekildi. Hutbede, yeni yıl akşamlarının piyango ve şans oyunlarının oynandığı, alkolün tüketildiği gecelere dönüştürülmemesi gerektiği vurgulandı. 'Kimliğimiz geleceğimizdir' başlıklı hutbe, Müslümanlara kıymetli bilgi ve öğütler aktardı.

MİLLETLER KİMLİKLERİYLE AYAKTA KALIR

Hutbede, her toplumun kendine özgü bir kimliği olduğu ve milletlerin bu kimlikle tarihteki yerlerini aldıkları hatırlatıldı. Milletlerin geleceklerini de bu kimlikle ayakta tuttukları belirtilirken, tarih sahnesinden silinen milletlerin önce yabancı kültürlerin etkisi altına girdiği, sonra da kimliklerine yabancılaştıkları ifade edildi. Bu bağlamda, Müslüman ve Türklük değerleri ile kimliğinin korunmasının önemi üzerinde duruldu.

YENİ YIL UYARISI: HAYATI ZAYİ ETMEYİN

Önümüzdeki hafta yeni bir miladi yıla girileceği hatırlatılan hutbede, vatandaşlara önemli uyarılarda bulunuldu. Bu günlerin, değerlerimiz ve kimliğimizle bağdaşmayan eğlencelerle hayatın zayi edildiği günler olmaması gerektiğinin altı çizildi. Özellikle, inancımızda ve kültürümüzde yeri olmayan sembollerle evlerin, işyerlerinin ve sokakların donatılmaması, bedenimize ve ruhumuza zarar veren alkolün tüketilmemesi ve içinde alın teri olmayan kumar, piyango ve şans oyunlarının oynanmaması gerektiği vurgulandı. Hutbede, 'Ömür nimetinin her anını paha biçilmez bir hazine olarak görelim' mesajı verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.