Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki ikili ilişkileri ve küresel gelişmeleri ele aldı. Görüşme, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamayla duyuruldu.
İKİLİ İLİŞKİLERDE İŞ BİRLİĞİ VURGUSU
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Sudan arasında ticaret, tarım, savunma sanayi ve madencilik gibi birçok alanda iş birliğinin ilerletileceğini ifade etti. Bu açıklama, iki ülkenin ekonomik ve stratejik bağlarını güçlendirme niyetini ortaya koyuyor.
SUDAN'DAKİ İNSANİ KRİZE DİKKAT ÇEKİLDİ
Erdoğan, Sudan'da devam eden çatışmaların dünyanın en büyük insani krizlerinden birine yol açtığını vurguladı. Özellikle El Feşir bölgesinde insanlığa karşı suça varan eylemlerin yaşandığını belirterek, bunları engellemek için ciddi ve kararlı adımlar atılması gerektiğini söyledi.
TÜRKİYE'NİN BARIŞ VE İSTİKRAR ÇAĞRISI
Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin Sudan'da huzur, istikrar ve toprak bütünlüğünün korunmasını arzuladığını ifade etti. Ateşkesin sağlanması ve Sudanlılar arasında kalıcı barışın tesis edilmesinin hedeflendiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin insani krizle karşı karşıya kalan Sudanlıların ihtiyaçlarını insani yardımlarla karşılamaya devam edeceğini açıkladı.








