Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan temaslarını tamamladıktan sonra Mısır'ın başkenti Kahire'ye geldi. Kahire Uluslararası Havalimanı'nda Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve eşi Entissar Amer tarafından karşılanan Erdoğan, burada Sisi ile bir araya geldi.

İKİLİ GÖRÜŞMELER BAŞLADI
Erdoğan, havalimanından Al-İttihadiye Sarayı'na geçerek Sisi ile önce ikili, ardından da heyetlerarası görüşme gerçekleştirecek. Görüşmelerin ardından iki liderin ortak bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

ANLAŞMALAR İMZALANACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahire temasları kapsamında iki ülke arasında anlaşmaların imza törenine de katılacak. Ayrıca, Türkiye-Mısır İş Forumu'na katılarak ziyaretini tamamlaması planlanıyor.

GENİŞ BAKANLAR HEYETİ EŞLİK EDİYOR
Erdoğan'a bu ziyarette eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu eşlik ediyor.







