Cumhuriyet coşkusu: Bursada tarihi fotoğraflar sergilendi

GÜNDEM Yayınlanma : 27 Ekim 2025 17:30 Düzenleme : 27 Ekim 2025 17:30
Cumhuriyet coşkusu: Bursada tarihi fotoğraflar sergilendi
Cumhuriyetin 102. yılı dolayısıyla düzenlenen fotoğraf sergisi, Bursanın tarihine ışık tutuyor.
Cumhuriyet coşkusu: Bursada tarihi fotoğraflar sergilendi

Osmangazi Belediyesi, Cumhuriyetin 102. yıl dönümünü kutlamak amacıyla anlamlı bir sergiye ev sahipliği yaptı. Cumhuriyet ve Bursa fotoğraf sergisi, sanatseverlerle buluşarak kentin tarihine ışık tuttu.

TARİHİ MOMENTLAR

Bursa Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği (BURFOD) iş birliği ile Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesinde açılan sergide, merhum sanayici İhsan Celal Antelin arşivinden derlenen 50 fotoğraf yer alıyor. Bu fotoğraflar, Cumhuriyetin ilk yıllarındaki Bursanın sosyal yaşamını, bayram kutlamalarını ve şehirdeki dönüşümü yansıtıyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, serginin kentin kültürel mirasını temsil ettiğini belirtti. BURFOD Başkan Yardımcısı Fahrettin Beceren ise, geçmişle olan bağların korunmasının önemine vurgu yaptı. Serginin, Bursanın tarihi ve kültürel değerlerini geleceğe taşımayı hedeflediğini ifade etti. 10 Kasıma kadar sürecek bu sergi, Bursalıları tarihi bir yolculuğa davet ediyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.