Denizli Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüdaverdi Otaklı görevden alındı

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 22 Ekim 2025 01:12 Düzenleme : 22 Ekim 2025 01:12
Denizli Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüdaverdi Otaklı görevden alındı
Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüdaverdi Otaklı, bakanlık kararıyla görevden alındı. Yerine Adem Özel'in atanacağı iddia ediliyor.

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüdaverdi Otaklı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından görevden alındı. Otaklı'nın yaklaşık 1,5 yıldır sürdürdüğü görevi sona erdi ve yerine yeni bir ismin atanması bekleniyor.

GÖREV SÜRECİ VE ÖNCESİ

Hüdaverdi Otaklı, 25 Mayıs 2025 tarihinde Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı görevinden ayrılarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne atanmıştı. Bu atama, önceki müdür Turhan Veli Akyol'un 2019'daki görevden alınmasının ardından gerçekleşmişti. Otaklı'nın görev süresi boyunca ilin kültür ve turizm faaliyetlerinde çeşitli projeler yürüttüğü biliniyor.

YENİ ATAMA BEKLENTİLERİ

Görevden alınmanın ardından, Otaklı'nın yerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunda görev yapan Adem Özel'in atanacağı iddiaları gündeme geldi. Bu değişikliğin, bakanlığın stratejik kararları doğrultusunda yapıldığı ve Denizli'nin turizm potansiyelini artırmaya yönelik olduğu değerlendiriliyor. Sürecin resmi olarak açıklanması beklenirken, yerel turizm sektöründe yeni atamanın etkileri merakla takip ediliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.