Depremde yıkılan apartmanlar için müteahhite 15 yıl hapis cezası!

ASAYİŞ Yayınlanma : 25 Aralık 2025 13:14 Düzenleme : 25 Aralık 2025 13:14
Depremde yıkılan apartmanlar için müteahhite 15 yıl hapis cezası!
Malatya'da depremde yıkılan Gökkuşağı ve Bulut Apartmanları davasında müteahhit, bilinçli taksirle ölüme neden olma suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Belediye yetkilileri hakkında ise suç duyurusu yapıldı.

Malatya'da, 6 Şubat depremlerinde yıkılarak onlarca kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Gökkuşağı ve Bulut Apartmanları davasında karar çıktı. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, binaların müteahhidi ve proje sorumlusu hakim karşısına çıktı.

BİLİNÇLİ TAKSİRLE ÖLÜME NEDEN OLMA SUÇU

Mahkeme, sanık müteahhit hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan açılan davada, toplam 15 yıl hapis cezası verdi. Kararda, apartmanların ilk depremde ayakta kalıp ikinci depremde yıkılmış olmasının da etkili olduğu belirtildi.

BELEDİYE YETKİLİLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Mahkeme heyeti, ayrıca, olayın meydana geldiği dönemdeki belediye yetkilileri hakkında da Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti. Sanık müteahhit hakkında tutuklama kararı çıkmazken, adli kontrol tedbirleri uygulanmasına karar verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.