Depremzede esnaftan kredi ödemeleri için acil çağrı: 'Biraz daha uzatın

EKONOMİ Yayınlanma : 15 Şubat 2026 10:56 Düzenleme : 15 Şubat 2026 10:56
Depremzede esnaftan kredi ödemeleri için acil çağrı: 'Biraz daha uzatın
TESK Başkanı Palandöken, depremzede esnafa verilen KOSGEB kredilerinin geri ödeme sürelerinin uzatılmasını istedi. Esnafın mağduriyetinin sürdüğünü belirten Palandöken, ödemelerin ertelenmesiyle hem esnafın hem de vatandaşın rahatlayacağını

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, deprem bölgesindeki esnafa KOSGEB tarafından sağlanan kredilerin geri ödeme sürelerinin uzatılması için çağrıda bulundu.

ESNAFIN ZOR DURUMU DEVAM EDİYOR

Palandöken, deprem sonrası esnafın ayakta kalmasına yardımcı olan KOSGEB kredilerinin, mağduriyetlerin henüz tam olarak giderilemediği bir dönemde geri ödeme taksitlerinin başlamasının esnafı zor durumda bırakacağını belirtti. İş yerlerinin çoğunun depremde hasar gördüğünü veya tamamen yıkıldığını hatırlatan Palandöken, şehirlerin henüz tam olarak yaşanabilir hale gelmediği bu süreçte esnafın finansal olarak sıkışmaması gerektiğini vurguladı.

UZATILAN VADE, ESNAFA VE VATANDAŞA NEFES ALDIRIR

Kredi ödemelerinin ötelenmesinin hem esnaf hem de vatandaş için rahatlatıcı olacağını ifade eden Palandöken, esnafın iş yerlerindeki hasarı gidermek ve malzeme temin etmek için yeterli zamana sahip olmadığını söyledi. Taksitlerin daha uzun vadeye yayılması ve ödeme güçlüğüne göre düzenlenmesi halinde esnafın işlerini sürdürmekte zorlanmayacağını, bunun da dolaylı olarak vatandaşlara olumlu yansıyacağını dile getirdi. Palandöken, bu borcun belirli bir süre daha ertelenmesi çağrısını yineledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.