Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, depremden etkilenen işletmelerin KOSGEB kredi borçlarının silinmesi veya en az 2 yıl ertelenmesi çağrısında bulundu. Sadıkoğlu, bu işletmelerin hala ekonomik olarak toparlanamadığını vurgulayarak, yetkililere önemli bir çağrı yaptı.
ASRIN FELAKETİ SONRASI EKONOMİK DAR BOĞAZ
Sadıkoğlu, 6 Şubat depremlerinin Malatya'yı derinden etkilediğini ve resmi rakamlara göre 27 bin 500 iş yerinin kullanılamaz hale geldiğini belirtti. İşletmelerin kiralık yerlerde veya konteynerlerde ayakta kalma mücadelesi verdiğini, binlerce firmanın 21 metrekare gibi dar alanlarda faaliyet göstermeye çalıştığını ifade etti. Malatya'da ticari hayatın deprem öncesi seviyeye ulaşamadığını ve binlerce esnafın günü siftahsız kapattığını dile getiren Sadıkoğlu, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin ödeme günü yaklaşan KOSGEB kredi taksitleri nedeniyle büyük bir endişe içinde olduğunu söyledi.
ACİL ÇÖZÜM İSTİYORLAR
KOSGEB tarafından verilen kredilerin o günkü şartlarda işletmeler için can suyu olduğunu kabul eden Sadıkoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu'na teşekkür etti. Ancak, kredilerin geri ödemelerinin önümüzdeki şubat ve mart aylarında başlayacak olmasının, geçici yerlerde ticaret yapmaya çalışan binlerce esnaf için imkansız olduğunu vurguladı. Bu nedenle, kredi borçlarının tamamen silinmesini veya en az 2 yıl ertelenmesini talep ettiklerini belirtti. Sadıkoğlu, bu talebin sadece Malatya için değil, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve tüm deprem bölgesi için geçerli olduğunu sözlerine ekledi. Taleplerini resmi yollarla ilgili kurumlara ilettiklerini ve Cumhurbaşkanı ile bakanın bu çağrıya kulak vereceğine inandıklarını ifade etti.







