Eskişehir'de düzenlenen 'Dijital Gelecek: Genç Denetimli Serbestlik Yükümlülerinin İstihdama Entegrasyonu' projesinin kapanış toplantısı, önemli gelişmelere ev sahipliği yaptı.

DİJİTAL DÜNYAYA UYUM
Bu proje, denetimli serbestlik yükümlülerinin dijital dünyaya adaptasyonunu ve topluma yeniden kazandırılmasını hedefliyor. 2025 yılının mart ayında başlayan proje süresince, gerçekleştirilen çalıştaylarda Eskişehir'deki genç yükümlüler ile işverenler bir araya gelerek sektörün ihtiyaçlarını ve gençlerin taleplerini belirledi. Proje sonunda 'İstihdama Katılım ve Uyum Strateji Belgesi' hazırlanarak, gençlerin dijital araçlar yoluyla istihdamı için Türkiye modeli oluşturma yolunda adımlar atılacak.

GENÇLER İÇİN YENİ BİR UMUT
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah, projenin gençlerin hayata yeniden tutunmalarında önemli bir adım olduğuna dikkat çekti. Karakülah, bu projenin sadece bir mesleki eğitim ya da sosyal destek faaliyeti olmadığını, aynı zamanda gençlerin toplumla bağlarını güçlendirmeyi amaçladığını vurguladı. Ayrıca, gençlerin geçmişlerinin değil, attıkları adımların ve kurdukları hayallerin kendilerini tanımladığını ifade etti.

İŞ DÜNYASI VE GENCİ BİR ARAYA GETİRDİ
Eskişehir Sanayici İş İnsanları Derneği Başkanı Kenan Işık ise, denetimli serbestlik altındaki gençlerin istihdamının sadece sosyal bir mesele olmadığını, aynı zamanda ekonomik şartlarda iş gücüne erişim konusunda önemli bir çözüm sunduğunu belirtti. Proje, gençler için güvenli ve sürdürülebilir bir öğrenme alanı oluşturmayı hedefliyor ve iş dünyası ile gençleri aynı masada buluşturuyor.







