Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TVNET canlı yayınında yaptığı açıklamalarda Suriye'deki gelişmelere ve Türkiye'nin bu süreçte üstlendiği role dikkat çekti. Fidan, bölge ülkeleri ile ABD ve Avrupa'nın ortak çalışmalarının önemine vurgu yaparak, Suriye'de yatırımların yavaş yavaş hayata geçmeye başladığını ancak yıkımın büyük olduğunu ifade etti.
GÜVENLİK VE İSTİKRAR VURGUSU
Fidan, 2025 yılının Türk dış politikası açısından yoğun bir yıl olacağını belirterek, Ukrayna'daki savaşı örnek gösterdi. Bu savaşın, sadece Rusya ve Ukrayna arasındaki sorunları değil, tüm bölgeyi etkileyen küresel bir kriz haline geldiğini dile getirdi. Türkiye'nin bölgedeki müttefikleriyle birlikte çalışarak Gazze'de ateşkes sağlama çabalarına da değinen Fidan, bu süreçte Türkiye'nin öncülüğünün önemine dikkat çekti.
TÜRKİYE'NİN STRATEJİK ROLÜ
Fidan, Türkiye'nin Suriye'deki projelerine ve bu süreçteki katkılarına da vurgu yaparak, Türkiye'nin ulusal ordunun güçlenmesi için yaptığı yardımların altını çizdi. Suriye'deki silahlı grupların bir komuta altında toplanması için Türkiye'nin gösterdiği fedakarlığın önemli olduğunu ifade etti. Savaşların kimseye faydası olmadığını belirten Fidan, uluslararası ticari rekabetin sıcak savaşlara yol açma riski taşıdığına dikkat çekti.









