Diyarbakır'da arama-kurtarma ekiplerine 'peç' töreni: Deprem şehitleri anıldı

EĞİTİM Yayınlanma : 06 Şubat 2026 20:14 Düzenleme : 06 Şubat 2026 20:14
Diyarbakır'da arama-kurtarma ekiplerine 'peç' töreni: Deprem şehitleri anıldı
Diyarbakır AFAD'da deprem şehitleri anıldı, eğitimlerini tamamlayan arama-kurtarma ekiplerine 'peç' takıldı. Vali Zorluoğlu, afetlere hazırlık ve dirençli şehirler vurgusu yaptı.
Diyarbakır'da arama-kurtarma ekiplerine 'peç' töreni: Deprem şehitleri anıldı

Diyarbakır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) yerleşkesinde, 6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerde hayatını kaybedenler anıldı. Anma töreninin ardından, eğitimlerini başarıyla tamamlayan arama-kurtarma ekiplerine özel 'peç' takıldı.

AFETLERE HAZIRLIK VURGUSU

Törende konuşan Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, depremde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anarak, millet olarak büyük bir acının yaşandığını belirtti. Vali Zorluoğlu, depremlerde 53 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini ve Diyarbakır'da da 412 kişinin vefat ettiğini hatırlattı. Afet öncesi alınması gereken önlemlerin ve bilinçlendirmenin önemine dikkat çeken Vali, arama kurtarma gönüllülüğünün büyük değer taşıdığını vurguladı. Akredite olmuş kurumların gönüllü ekiplerine takılan 'peç'lerin, afetlere müdahaledeki ciddiyeti simgelediğini ifade etti.

DİRENÇLİ ŞEHİRLER KAVRAMI

Vali Zorluoğlu, şehirlerin direncinin artırılması gerektiğini ve bu doğrultuda 'dirençli şehirler' kavramının öne çıktığını söyledi. Şehirlerin, karşılaşabileceği her türlü tehdide, doğal afete veya insan kaynaklı felaketlere karşı hazırlıklı olması gerektiğini belirtti. Bu kapasiteyi kazandırma çalışmalarının Diyarbakır'da ve Türkiye genelinde sürdüğünü dile getiren Zorluoğlu, Karayolları, Büyükşehir Belediyesi, Kulp Belediyesi ve diğer kurumların bu farkındalığı oluşturmadaki rolüne teşekkür etti. Afet zamanlarında kurum içinde faydalı ekiplerin yetiştirilmesinin önemini vurgulayan Vali, AFAD Başkanlığı'nın gerekli onayları verdiğini ve tüm insanlığı afetlerden korunması dileğinde bulundu. Programa çeşitli askeri ve mülki erkan ile kurum müdürleri ve gönüllü arama-kurtarma görevlileri de katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.