Diyarbakır'da eylül operasyonları: 635 aranan şahıs yakalandı

ASAYİŞ Yayınlanma : 15 Ekim 2025 06:11 Düzenleme : 15 Ekim 2025 09:46
Diyarbakır'da eylül operasyonları: 635 aranan şahıs yakalandı
Diyarbakır'da eylül ayında düzenlenen operasyonlarda 635 aranan şahıs yakalandı, 161'i tutuklandı ve önemli miktarda silah ele geçirildi.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından eylül ayı boyunca gerçekleştirilen kapsamlı operasyonlarda önemli başarılar elde edildi. Güvenlik güçlerinin yoğun çalışmaları sonucunda bölgede huzur ve asayişin sağlanmasına yönelik önemli adımlar atıldı.

OPERASYONLARDA YAKALANAN ŞAHISLAR

Eylül ayı içerisinde Diyarbakır ve ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda toplam 635 aranan şahıs gözaltına alındı. Bu şahısların 432'si Asayiş Şube Müdürlüğü ve ilçe ekiplerinin ortak çalışmaları sonucunda yakalanırken, 161'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ELE GEÇİRİLEN SİLAH VE MÜHİMMAT

Operasyonlar sırasında güvenlik güçleri tarafından önemli miktarda silah ve mühimmat ele geçirildi. 100 ruhsatsız tabanca, 66 av tüfeği, 29 kurusıkı tabanca ve 551 fişeğin yanı sıra çeşitli suç unsurlarına ait deliller de kayıt altına alındı.

KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZALI ŞAHISLAR

Yakalanan şahıslar arasında 135'i kesinleşmiş hapis cezası bulunan bireylerden oluşuyor. Bu durum, operasyonların sadece yeni suçları değil, aynı zamanda adalet sisteminden kaçanları da yakalama konusunda ne kadar etkili olduğunu gösteriyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.