Diyarbakır'da 'Maarifin Kalbinde Ramazan' şenliği coşkuyla başladı

YAŞAM Yayınlanma : 02 Mart 2026 16:24 Düzenleme : 02 Mart 2026 16:24
Diyarbakır'da 'Maarifin Kalbinde Ramazan' şenliği coşkuyla başladı
Diyarbakır'da düzenlenen 'Maarifin Kalbinde Ramazan' etkinlikleri, öğrenciler ve vatandaşlar için renkli aktivitelerle dolu bir şenlik sunuyor.
Diyarbakır'da 'Maarifin Kalbinde Ramazan' şenliği coşkuyla başladı

Diyarbakır'da gerçekleştirilen 'Maarifin Kalbinde Ramazan' etkinlikleri, renkli görüntülerle dolu bir atmosferde başladı. Merkez Kayapınar ilçesindeki Şehit Halit Gürsel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi spor salonunda düzenlenen şenlikler, 2-3 Mart tarihleri arasında, her gün 10.00-12.00 ve 13.00-15.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

ETKİNLİKLER ZENGİN İÇERİKLER SUNUYOR

Bu iki gün boyunca, geleneksel Ramazan kültürünü yaşatmaya yönelik çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Öğrenciler ve vatandaşlar için hazırlanan programlar, sosyal etkinlikler ve kültürel faaliyetlerle dolu. Etkinliklerde, oyunlar ve Ramazan ayının manevi atmosferini yansıtan aktiviteler katılımcılara sunuluyor. Şenlik görevlisi Hülya Kıraç, İstanbul'dan geldiğini ve Türkiye'nin 11 ilinde etkinlikler düzenlendiğini belirtti.

ÇOCUKLARIN YÜZLERİ GÜLÜYOR

Kıraç, ''11 ilde çocuklara farklı alanlarda etkinlikler sunuyoruz. Erzurum'dan başladık, bugün Diyarbakır'dayız ve yarın da burada olacağız. Ardından Van, Kars, Ordu ve Samsun ile etkinliklerimizi tamamlayacağız'' dedi. Şehit Polis Sabri Kün İlkokulu öğretmeni Berfin Yılmaz, etkinliklerin çocuklar için çok eğitici ve eğlenceli olduğunu ifade etti. Öğrencilerden Miraç Kaçmaz, arkadaşları ile birlikte çeşitli etkinliklerde bulunduklarını söyledi. Meryem Gülşah ise yapboz oynayarak çok eğlendiğini aktardı. Etkinlik, katılımcıların fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.