Diyarbakır'da beklenen yoğun kar ve buzlanma nedeniyle il genelindeki tüm eğitim kurumlarında Cuma günü eğitime ara verildi. Diyarbakır Valiliği, meteorolojik verilere dayanarak 2 Ocak 2026 Cuma günü sabah saatlerinden itibaren hava sıcaklıklarında belirgin düşüş, kuvvetli buzlanma ve don olaylarının yaşanmasının beklendiğini açıkladı. Bu olumsuz hava koşullarının olası etkileri ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar dikkate alınarak karar alındı.
EĞİTİM KURUMLARI TATİL EDİLDİ
Valilik tarafından yapılan açıklamada, 2 Ocak 2026 Cuma günü il genelindeki tüm resmi ve özel eğitim kurumları, kreşler ve gündüz bakımevlerinde bir gün süreyle eğitime ara verildiği belirtildi. Bu önlem, öğrencilerin ve eğitim personelinin güvenliğini sağlamak amacıyla alındı. Ayrıca, çocuğu kreş, anaokulu veya ilkokula devam eden kadın personel, malul, engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacak.
SAĞLIK VE GÜVENLİK PERSONELİ İSTİSNA
Sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu, hizmetin gereği olarak ilgili birimler tarafından değerlendirilecek. Valilik, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını, zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını önemle rica etti. Bu önlemler, olası kazaları ve olumsuzlukları önlemek için alındı.








