Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki Kırkpınar Mahallesi'nde, geçen ay meydana gelen aşırı sağanak yağışlar nedeniyle patlayan sulama göleti yeniden inşa edildi.

MAHALLE SAKİNLERİ HİZMETE KAVUŞTU
Yağan yağışlar, göletin setinin patlamasına yol açmış ve ekili araziler sular altında kalmıştı. Bu durumu yaşayan mahalle sakinleri, yardım çağrılarında bulundular ve talepleri karşılık buldu. Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında, sulama göletinin yeniden yapımını üstlenen firma, kısa sürede çalışmaları tamamlayarak göleti halkın kullanımına sundu.

GÖLETİN ÖNEMİ
Mahalle sakinleri, sulama göletinin yeniden faaliyete geçmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Göletin, yaz mevsiminde hayvanları sulamak ve hobi amaçlı balıkçılık için kullanılacağını belirten vatandaşlar, bu hizmetin kendileri için ne kadar değerli olduğunu vurguladılar.








