Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Temmuz 2027'de Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Genel Direktörlüğü için önceki dönem Tarım Bakanlarından Mehmet Mehdi Eker'i aday gösterme kararı, Diyarbakır iş dünyasında büyük bir sevinçle karşılandı.
EKER'İN ADAYLIĞI MEMNUNİYET YARATTI
Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu önemli adaylık için teşekkürlerini iletti. Akbaş, Eker'in Türkiye'de tarım ve gıda politikalarının geliştirilmesindeki reformları, üretime ve çiftçiye sunduğu katkılar ile uluslararası alandaki bilgi ve deneyiminin takdire şayan olduğunu vurguladı.
DİSİDER'DEN TAM DESTEK MESAJI
Akbaş, "Tarım ve gıda alanındaki engin tecrübesiyle bu önemli görevi başarıyla yürüteceğine olan inancımız tamdır. Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER) olarak tarım ve gıda alanında duayen bir isim olan Bakanımızın adaylığını güçlü şekilde desteklediğimizi ifade ediyor, adaylık sürecinde kendisine başarılar diliyoruz. Ülkemizin uluslararası alanda güçlü şekilde temsil edilmesine katkı sağlayacak bu önemli adaylığın hayırlı olmasını temenni ediyor, Bakanımız Mehmet Mehdi Eker’in bu göreve seçileceğine yürekten inanıyoruz," şeklinde konuştu.







