Kahramanmaraş'ın eşsiz coğrafyasında, Döngel Mağarası'nın sarp ve tehlikeli kayalıklarından düşerek yaralanan küçük bir çocuk, nefes kesen bir kurtarma operasyonuyla hayata tutundu. Olayın vahameti, acil durum ekiplerinin koordineli ve hızlı müdahalesiyle gün yüzüne çıktı.

MAHSUR KALAN ÇOCUK İÇİN SEFERBER OLDULAR
Onikişubat ilçesinde bulunan Döngel Mağarası'nda yaşanan talihsiz kaza, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan bir ihbarla duyuldu. Bir çocuğun kayalıklardan düşerek yaralandığı ve bulunduğu noktadan kurtarılamadığı bilgisi üzerine, bölgeye derhal AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Bu kritik operasyonda, AFAD'dan 11 deneyimli personel ve 2 araç, jandarmadan 3 personelden oluşan bir ekip ve 1 araç, ayrıca sağlık ekiplerinden 3 personel ve 1 ambulans görev aldı. Olayın ciddiyeti, tüm bu birimlerin aynı anda harekete geçmesiyle daha da belirginleşti.

ZAMANA KARŞI YARIŞ BAŞARIYLA TAMAMLANDI
AFAD'ın ustaca koordine ettiği kurtarma çalışmaları sonucunda, mağaranın zorlu koşullarında mahsur kalan 14 yaşındaki talihsiz çocuk, ekiplerin titiz çalışmasıyla sağlıklı bir şekilde bulunduğu yerden çıkarıldı. Kurtarma operasyonunun ardından, ilk müdahalesi olay yerinde sağlık ekipleri tarafından yapılan yaralı çocuk, acil tıbbi yardım için derhal ambulansla en yakın hastaneye nakledildi ve tedavi altına alındı. Bu başarılı operasyon, insan hayatının her koşulda en değerli varlık olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.








