Doruk Madencilik'te çalışan işçiler, uzun zamandır alamadıkları hak edişleri için şirket önünde eylem başlattı. İşçiler, mağduriyetlerinin giderilmesi ve ödemelerin yapılması talebiyle bir araya geldi.

MAĞDURİYETLER SÜREKLİ DERİNLEŞİYOR
Aylardır hak kayıpları yaşayan işçiler, bakanlıklar nezdinde verilen sözlere rağmen bu durumun düzeltilmediğini belirtiyor. Şirketin, 23 Temmuz'da hak ediş ödemelerini gerçekleştireceğine dair yaptığı açıklamanın ardından, ödemelerin hala yapılmadığı öğrenildi. İşçiler, verilen taahhütlere güvenerek sabırla beklediklerini ancak süreç içinde mağduriyetlerin derinleştiğini ifade ettiler.

EYLEMLER SÜRECEK
Ekonomik sıkıntılarla boğuşan çok sayıda işçi ve ailesinin yaşadığı zor durum üzerine, işçiler bu sabah itibarıyla Doruk Madencilik önünde eylem başlattı. Tüm hak edişlerinin eksiksiz ödenmesi ve somut bir çözüm sağlanana kadar eylemlerine devam etme kararı aldılar.








