“Dünyadaki Mars”ta kaçak av: 13 avcı muhtarın kameralarına yakalandı

BÖLGE Yayınlanma : 25 Ağustos 2025 11:06
“Dünyadaki Mars”ta kaçak av: 13 avcı muhtarın kameralarına yakalandı
Süresiz av yasağı bulunan Eğribucak Kayalıkları’nda silah sesleri duyan köylüler, muhtara haber verdi. Arazide 13 kaçak avcı görüntülendi, jandarma ve Doğa Koruma ekipleri işlem yaptı.

Sivas'ın merkeze bağlı Eğribucak köyü sınırlarında bulunan ve “Dünyadaki Mars” olarak bilinen kayalıklarda 13 kişi kaçak avlanırken yakalandı. Kızıl rengi ve ilginç yapısıyla Mars gezegenine benzetilen jeopark alanında süresiz av yasağı bulunmasına rağmen avcıların silah sesleri köyde duyuldu.

Olay, köylülerin durumu muhtar Fatih Durna’ya bildirmesiyle ortaya çıktı. Araziye çıkan muhtar, 13 kişilik grubu görüntüleyerek Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. Bunun üzerine bölgeye jandarma ve Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri sevk edildi. Kaçak avlanan şahıslara işlem yapıldı.

dunyadaki-marsta-kacak-av1.jpg

“Burası süresiz olarak avlanmaya yasak”
Eğribucak köyü muhtarı Fatih Durna, bölgede dağ keçilerinin yaşadığını ve bu nedenle avlanmanın süresiz yasak olduğunu hatırlattı. Durna, yaşananları şöyle aktardı:
“Komşum ‘Muhtarım araziden silah sesi geliyor’ dedi. Bunun üzerine aracımla araziye çıktım. Burada avlanan 13 kişi tespit ettim. İl dışından gelen avcılar kaçak avlanıyordu. Bizim burası süresiz olarak avlanmaya yasak. Nedeni de dağ keçilerinin olması. Vatandaşları ikaz etmeme rağmen terk etmediler. Bunun üzerine jandarma ve Milli Parklar ekiplerine haber verdim. Sağ olsunlar onlar da kısa sürede gelerek gerekli işlemleri yaptılar.”

Yetkililer, bölgedeki doğal yaşamın korunması için vatandaşları hassasiyet göstermeye davet etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.