Düzce, 12 Kasım 1999 Düzce depreminin 26. yıldönümünde saat 18.57'de bir kez daha durdu. O acı günün hatıraları, hayatını kaybedenlerin anılmasıyla tazelendi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, DAKE, UMKE, AFAD, AFGD, UKSAR ile arama kurtarma toplulukları ve Türk Kızılayı'nın katılımıyla düzenlenen etkinlikte, geçmişte yaşanan felaketin acısı yeniden hissedildi. Düzce Valisi Selçuk Aslan, konuşmasında depremin Düzce'nin yapı stoğunun büyük bir kısmını yok ettiğini belirterek, hayatını kaybedenleri yad etti.

SIRENLER ÇALDI, HATIRALAR CANLANDI
Depremin meydana geldiği saatte, yani 18.57'de Anıtpark mevkiinde sirenler çalarak Düzce depreminde hayatını kaybedenler anıldı. Bu anma etkinliği, Düzceliler için unutulmaz bir deneyim oldu ve geçmişin acısının bir kez daha hatırlanmasını sağladı.







