Edirne Valisi Yunus Sezer, il genelinde yürütülen güvenlik operasyonları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Son 9 aylık süreçte, yasadışı yollarla yurtdışına kaçmaya çalışan 287 terör örgütü üyesinin güvenlik güçleri tarafından yakalandığı duyuruldu.

SINIR ŞEHRİNDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Edirne Valiliği'nde düzenlenen asayiş değerlendirme toplantısında konuşan Vali Sezer, Edirne'nin stratejik konumu nedeniyle suç örgütleri ve terör mensupları için bir geçiş noktası olabildiğini belirtti. Güvenlik birimlerinin bu tür faaliyetleri engellemek için titizlikle çalıştığını vurgulayan Sezer, son 9 ayda toplam bin 166 şüphelinin gözaltına alındığını ve bu şüphelilerin önemli bir kısmının terör örgütleriyle iltisaklı olduğunun tespit edildiğini kaydetti.

TERÖRLE MÜCADELEDE BAŞARILI OPERASYONLAR
Vali Sezer, güvenlik güçlerinin terörle mücadeledeki kararlılığının altını çizerek, yakalanan terör örgütü üyelerinin adalete teslim edildiğini ifade etti. Bu operasyonların, Edirne'nin güvenliğini sağlamak ve bölgedeki terör faaliyetlerini engellemek açısından büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.







