Edirne'de büyük vuruş: Kapıkule'de 31 kilo kokain ele geçirildi, 2 şüpheli yakalandı

GÜNDEM Yayınlanma : 26 Aralık 2025 01:59 Düzenleme : 26 Aralık 2025 01:59
Edirne'de büyük vuruş: Kapıkule'de 31 kilo kokain ele geçirildi, 2 şüpheli yakalandı
Edirne Kapıkule'de düzenlenen operasyonda 31 kilogram kokain ele geçirildi, 2 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya, 2025'te 1,8 ton kokain ele geçirildiğini ve 634 organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Edirne'nin Kapıkule gümrük sahasında düzenlenen operasyonda 31 kilogram kokain ele geçirildiğini ve 2 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyon, uluslararası uyuşturucu madde ticareti yapan şüphelilere yönelik gerçekleştirildi.

KOORDİNELİ OPERASYONLA BÜYÜK DARBE

Edirne Emniyet Müdürlüğü'nün Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri, Kapıkule Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile işbirliği içinde operasyonu düzenledi. Şüpheliler E.E. ve T.Ç. operasyon sırasında yakalandı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada operasyonla ilgili görüntüleri de paylaştı.

2025'TE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE BAŞARILARI

Yerlikaya, 2025 yılının ilk 11 ayında düzenlenen operasyonlara ilişkin de önemli veriler açıkladı. Bu dönemde yapılan operasyonlar sonucunda toplam 1,8 ton kokain ele geçirildi. Ayrıca, yabancı narkotik organize suç örgütü üyesi ve yöneticisi 51 kişi yakalanarak ülkelerine iade edildi. Bu yıl içinde 22'si uluslararası narkotik organize suç örgütü olmak üzere toplam 634 organize suç örgütü çökertildi.

BİR İNSANLIK SUÇUNA KARŞI KARARLI MÜCADELE

Bakan Yerlikaya, açıklamasında uyuşturucuyla mücadelenin önemine vurgu yaparak, "Baronundan torbacısına kadar bizim uyuşturucu ile mücadelemiz, bir insanlık suçu olan uyuşturucudan başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı korumak. Emeği geçenleri ve polisimizi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı. Bu açıklama, operasyonun geniş bir mücadelenin parçası olduğunu gösteriyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.