Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkış yapan Türkiye plakalı bir otobüste, Bulgaristan’ın Kaptan Andreevo gümrüğünde 717,50 gram altın takı ele geçirildi.

GİZLİ BÖLMEDE ALTIN TAKILAR
Otobüs, Türkiye’den Bulgaristan üzerinden Kosova’ya gitmekteydi. Sınır kapısında, şoför ve yolcular, gümrük görevlilerine ticari eşya veya kıymetli maden taşımadıklarını bildirdiler. Ancak motor bölümünde yapılan detaylı arama sırasında, havalandırma kanalında gizli bir bölme tespit edildi.

GÜMRÜK MEMURLARI HAREKETE GEÇTİ
Bu gizli bölmeden çıkarılan 6 plastik paket içerisinde, toplam 717,50 gram ağırlığında 14 ayar altın takı bulundu. Ele geçirilen takılar arasında 398 adet zincir, bilezik ve yüzük yer alıyor. Altın takıların toplam piyasa değeri ise 75 bin 337,50 euro olarak belirlendi. Yapılan incelemelerde, takıların Türk vatandaşı otobüs görevlisi B.B.’ye ait olduğu ortaya çıktı. Olayla ilgili Haskovo Bölge Savcılığı’nın gözetiminde ön soruşturma başlatıldı.








