Edirne'de otobüste gizli bölmeden 717 gram altın takı çıkarıldı

ASAYİŞ Yayınlanma : 14 Temmuz 2026 23:45 Düzenleme : 14 Temmuz 2026 23:45
Edirne'de otobüste gizli bölmeden 717 gram altın takı çıkarıldı
Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkan bir otobüste 717,50 gram altın takı ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkış yapan Türkiye plakalı bir otobüste, Bulgaristan’ın Kaptan Andreevo gümrüğünde 717,50 gram altın takı ele geçirildi.

Edirne\

GİZLİ BÖLMEDE ALTIN TAKILAR

Otobüs, Türkiye’den Bulgaristan üzerinden Kosova’ya gitmekteydi. Sınır kapısında, şoför ve yolcular, gümrük görevlilerine ticari eşya veya kıymetli maden taşımadıklarını bildirdiler. Ancak motor bölümünde yapılan detaylı arama sırasında, havalandırma kanalında gizli bir bölme tespit edildi.

Edirne\

GÜMRÜK MEMURLARI HAREKETE GEÇTİ

Bu gizli bölmeden çıkarılan 6 plastik paket içerisinde, toplam 717,50 gram ağırlığında 14 ayar altın takı bulundu. Ele geçirilen takılar arasında 398 adet zincir, bilezik ve yüzük yer alıyor. Altın takıların toplam piyasa değeri ise 75 bin 337,50 euro olarak belirlendi. Yapılan incelemelerde, takıların Türk vatandaşı otobüs görevlisi B.B.’ye ait olduğu ortaya çıktı. Olayla ilgili Haskovo Bölge Savcılığı’nın gözetiminde ön soruşturma başlatıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.