Edirne'den Bulgaristan'a kaçırılmak istenen binlerce tarihi eser yakalandı

ASAYİŞ Yayınlanma : 19 Şubat 2026 23:20 Düzenleme : 19 Şubat 2026 23:20
Edirne'den Bulgaristan'a kaçırılmak istenen binlerce tarihi eser yakalandı
Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a kaçırılmak istenen binlerce antik sikke ve obje ele geçirildi. Sürücü hakkında yasal işlem başlatıldı.

Edirne'deki Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a geçiş yapan bir araçta, Türkiye'den kaçırılmak istenen binlerce antik sikke ve obje ele geçirildi. Olay, sınır güvenliği ve kaçakçılıkla mücadele ekiplerinin dikkatli çalışmaları sayesinde ortaya çıktı.

KAÇAKCILIK GİRİŞİMİNE ENGEL

Polonya plakalı bir yük kamyonunun Türk asıllı Avusturyalı sürücüsü, gümrük memurlarına Batı Avrupa ülkelerine parsiyel yük taşıdığını bildirdi. Ancak risk analizi sonucunda araca uygulanan detaylı gümrük kontrolü, kaçakçılık girişimini ortaya çıkardı. X-ray taramasının da kullanıldığı incelemelerde, 8 ayrı pakete gizlenmiş tarihi eserler tespit edildi.

ANTİK DÖNEM ESERLERİNE EL KONULDU

Paketlerin dördü sürücünün kişisel eşyalarının bulunduğu çantada, diğer dördü ise sürücü kabinindeki koltuk altı ve gıda ürünlerinin bulunduğu bir çantada bulundu. Yapılan sayımda toplam 3 bin 270 adet sikke ve 850 adet obje ele geçirildi. İlk incelemelere göre ele geçirilen eserlerin antik ve ortaçağ dönemlerine ait olduğu ve Kültürel Miras Kanunu kapsamında kültürel değer taşıdığı belirtildi. Sürücü hakkında yasal işlem başlatılırken, tarihi eserlere el konuldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.