Edirne jandarması, 187. yaşını gururla kutladı

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 16 Haziran 2026 02:47 Düzenleme : 16 Haziran 2026 02:47
Edirne jandarması, 187. yaşını gururla kutladı
Edirne'de Jandarma Teşkilatı'nın 187. kuruluş yıl dönümü, törenle kutlandı. İl Jandarma Komutanı, teşkilatın milletin emrinde, hukuk devleti ilkeleriyle görev yapmaya devam edeceğini belirtti.
Edirne jandarması, 187. yaşını gururla kutladı

Edirne'de, Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 187'nci yıl dönümü, coşkulu bir törenle kutlandı. Atatürk heykeli önünde başlayan etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla anlam kazandı.

Edirne jandarması, 187. yaşını gururla kutladı 1

GÖREV BAŞINDA GURURLA

Tören alanında Edirne İl Jandarma Komutanı Albay M. Kasım Ermiş'in çelenk sunmasının ardından, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı'nın kuruluş yıl dönümüne özel kutlama mesajı okundu. Bu anlamlı günde konuşan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay M. Kasım Ermiş, teşkilatın milletin hizmetinde, hukuk devleti ilkelerine bağlı kalarak görev yapmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Edirne jandarması, 187. yaşını gururla kutladı 2

TARİHİ BAŞARI VE GÜVEN BAĞI

Jandarma Albay Ermiş, 187 yıllık köklü bir tarihe ve başarılarla dolu bir geçmişe sahip olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bu yana yüce milletimizin sevgisini ve güvenini kazanmış; Türkiye Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğünü koruma, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlama ve kamu düzenini tesis etme konusundaki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini daima kazanmıştır. Bizler, Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak, milletimizin bize duyduğu bu güvenin bilinciyle, bu sevgi ve güven bağını korumak, pekiştirmek ve daha da güçlendirmek için kararlıyız." ifadelerini kullandı. Ermiş, ayrıca yurdun her köşesinde halkla iç içe, fedakarca görev yapan jandarmanın, modern teknolojiyi kullanarak, Atatürk ilke ve inkılapları ışığında, hukuk devleti kurallarına uygun, vatandaş haklarına saygılı bir şekilde güvenlik hizmeti sunduğunu vurguladı. Tören, Albay Ermiş'in konuşmasının ardından sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.