Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle gerçekleştirilen 'Vakti Kuşanmak Özgün Örnekler Sergisi', düzenlenen bir törenle kapılarını ziyaretçilere açtı.
ÖĞRENCİLERİN EMEKLERİ GÖZ DOLDURDU
'Her Vakit Yeni Bir İmkândır' temasıyla hazırlanan sergide, öğrencilerin sanatsal, kültürel ve bilimsel çalışmalarına yer verildi. Edremit Turhan Dökmecioğlu İmam Hatip Ortaokulu'nda gerçekleştirilen bu anlamlı etkinliğe, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Selahattin Kal ve birçok eğitimci katıldı. Katılımcılar, sergiyi ziyaret ederek eserleri büyük bir ilgiyle inceledi.
KÜLTÜREL DEĞERLER SANATLA BULUŞTU
Öğrencilerin uzun süren çabalarıyla hazırlanan sergide, el emeğiyle yapılan sembolik Kâbe ve Mescid-i Aksa maketleri dikkat çekti. Bu eserler, kültürel ve dini değerlerin sanatsal bir dille ifade edilmesini sağladı. Kaymakam Odabaş ve beraberindeki heyet, serginin stantlarını gezerek projeler hakkında bilgi aldı. Etkinlik, sadece sergi açılışıyla sınırlı kalmadı; Edremit’in eğitimdeki uluslararası başarısı da ödüllendirildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği uluslararası robotik yarışmada başarı gösteren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüllerinin takdim edilmesiyle anlam kazandı. Sergi, toplu hatıra fotoğrafı çekimi ve okul idaresinin teşekkür konuşmalarıyla noktalandı.








