Ege Üniversitesi EBİLTEM-TTO heyeti ve öğrencileri, Türkiye’nin en büyük birleşik ve müşterek fiili atışlı arazi tatbikatı olan EFES-2026 kapsamında düzenlenen savunma sanayi sergisi ve proje yarışmasını yerinde inceledi.

TATBİKATTA GÖRÜNTÜLER NEFES KESİYOR
Millî Savunma Bakanlığı koordinesinde düzenlenen bu tatbikat, Seferihisar’da gerçekleştirildi ve katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Alcı, tatbikatın öğrenciler için eşsiz bir deneyim olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizin tam bağımsız savunma sanayi hedefleri doğrultusunda nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi ve yerli teknoloji hamlesine akademik katkı sunmayı önceliklerimiz arasında görüyoruz" dedi.

HAVA HAREKÂTI VE YERLİ ÜRÜNLER
EBİLTEM-TTO Müdürü Prof. Dr. Bahri Basaran ve beraberindeki heyet, tatbikat alanında gerçekleştirilen Hava Hücum Harekâtı ve Karma Birlik Geçit Açma Eğitimlerini yakından izledi. Öğrenciler, yerli ve millî imkânlarla üretilen savunma sistemleri hakkında uzmanlardan bilgi alarak teorik bilgilerini pratikte pekiştirme fırsatı buldu. Ayrıca, Millî Savunma Bakanlığı himayesinde kurulan savunma sanayi sergisinde, Türkiye’nin öncü kurumları tarafından geliştirilen yenilikçi çözümleri incelediler.

PROJE YARIŞMASI HEYECANI
Ziyaretin son bölümünde, Ege Ordusu Komutanlığı ile Dokuz Eylül Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen EFES-2026 Savunma Bilim ve Teknolojileri Proje Yarışması kapsamında sergilenen projeler gezildi. Genç araştırmacıların özgün çalışmalarının yer aldığı stantlarda detaylı bilgiler edinildi. Ege Üniversitesi heyeti, bu tür organizasyonların gençlerin projelerini hayata geçirmesi noktasında büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu belirtti.







