Romanya Savunma Bakanı Radu Miruta, Ankara'da düzenlenen NATO Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen Savunma Sanayi Forumu'nda açıklamalarda bulunarak Türkiye ile olan savunma sanayisi iş birliklerinin sürdüğünü vurguladı.
YERLİ ÜRETİM HEDEFİ
Miruta, Türkiye ile yürütülen projelerin odak noktasının Romanya'da üretim yapmak olduğunu belirtti. Mevcut sözleşmelere değinen Miruta, Cobra zırhlı araçları ve Otokar ile imzalanan korvet sözleşmesini örnek gösterdi. Savunma iş birliklerinin yeni dönemde yerli üretim hedefi doğrultusunda şekilleneceğini ifade etti.
ULUSAL SANAYİYE YATIRIM
Romanya'nın savunma sanayisinde yerli üretim kapasitesini artırmanın güvenlik açısından önemli olduğunu belirten Miruta, "Romanya ordusunun ihtiyaç duyduğu yetenekleri yerel fabrikalardan temin etmesi kritik bir durumdur. Çatışma anında diğer ülkelere bağımlı olamayız" dedi. Ayrıca, Türkiye'nin Romanya'da üretim yapma ilgisinin, ulusal sanayiye katkı sağlaması açısından önemli olduğunu dile getirdi.








