Eğitim semineri görme engellilere umut oldu

YAŞAM Yayınlanma : 02 Kasım 2025 16:02 Düzenleme : 02 Kasım 2025 16:02
Eğitim semineri görme engellilere umut oldu
Altı Nokta Körler Derneği, Samsunda görme engelli bireyler için eğitim semineri düzenleyerek, katılımcılara yeni fırsatlar sunmayı hedefliyor.

Altı Nokta Körler Derneği Genel Merkezi tarafından başlatılan "Altı Nokta Okulu" projesinin ilk eğitimi Samsun’da gerçekleştirildi. Eğitim programının ilki, Türkiye genelinde 34 şubede yürütülmesi planlanıyor. Samsun Tabipler Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerle birlikte, görme engelli bireylerin dernek çalışmalarında daha yetkin hale gelmesi amaçlandı.

YENİ FIRSATLAR SUNULUYOR

Programda konuşan Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkanı Yusuf Tugay, "İlkini Samsun’da yaptığımız bu eğitim, görme engelli mücadelesini daha da yukarıya çıkartacaktır" ifadelerini kullandı. Eğitimde, Genel Sekreter Av. Suha Sağlam ve Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hakan Erdoğan, üyelere hukuki haklar, prosedürler ve üye kazanımı gibi konularda bilgiler verdiler.

ANLAMLI BİR BAŞLANGIÇ

Samsun Şube Başkanı Ufuk Gürbüz, ilk eğitimin Türkiye’nin kurtuluş mücadelesinin başladığı Samsun’da yapılmasının kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını belirterek teşekkür etti. Eğitim sonunda katılımcılara ‘Altı Nokta Okulu’ sertifikaları takdim edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.