Ehliyetsiz motosikletle döner almaya giden genç, 200 bin lira ceza ile karşılaştı

ASAYİŞ Yayınlanma : 04 Temmuz 2026 04:12 Düzenleme : 04 Temmuz 2026 04:12
Ehliyetsiz motosikletle döner almaya giden genç, 200 bin lira ceza ile karşılaştı
Kaynarca'da ehliyetsiz motosiklet kullanan 24 yaşındaki genç, döner almak için gittiği yerden 200 bin lira ceza ile döndü. Babası cezanın oranına tepki gösterdi.

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde, döner almak için motosikletle yaklaşık 200 metre mesafedeki bir işletmeye giden 24 yaşındaki G.Ö., polis uygulamasına takıldı.

Ehliyetsiz motosikletle döner almaya giden genç, 200 bin lira ceza ile karşılaştı 1

ALKOLLÜ KULLANIM SONRASI CEZA

Daha önce alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulan genç, ehliyetsiz motosiklet kullanırken yakalandı. Yapılan denetim sonucunda, G.Ö.'ye çeşitli ihlallerden dolayı yaklaşık 200 bin lira idari para cezası uygulandı. Olayın ardından baba Emre Özkurt, ceza miktarının aşırı olduğunu belirtti.

Ehliyetsiz motosikletle döner almaya giden genç, 200 bin lira ceza ile karşılaştı 2

BABA'DAN TEPKİ

Özkurt, oğlunun hatalı bir davranışta bulunduğunu kabul ederken, uygulanan cezanın orantısız olduğunu ifade etti. “Oğlum, benim yanımda çalışıyor. Şehir dışındaydım, o da aç olduğu için motosikletle döner almaya gitti. Ancak, sadece 200 metre mesafedeydi. Ceza miktarı çok ağır” diyerek, gençlerin biraz daha insiyatif kullanılması gerektiğini vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.