Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri, '5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü' vesilesiyle önemli bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdi. Gevher Nesibe Hastanesi'nde düzenlenen buluşmada, sağlık profesyonelleri ve yöneticiler bir araya gelerek el hijyeninin kritik önemini vurguladı.

Sağlık Camiası Tek Çatı Altında Toplandı
Etkinliğe Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Dursun, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Baykan, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Serap Doğan, Enfeksiyon Kontrol Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gamze Kalın Ünüvar, Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Yıldız ve çok sayıda öğretim üyesi, hekim, hemşire ve sağlık çalışanı katıldı. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nden gelen Doç. Dr. Can Hüseyin Hekimoğlu, Esen Batır ve Dilek Altun'un sunumları, el hijyeni konusunda güncel bilgileri ve uygulamaları katılımcılarla paylaştı.

'El Hijyeni Şampiyonları' Ödüllendirildi
Bu yılki etkinlikte, el hijyeni konusundaki farkındalığı artırmak amacıyla 'El Hijyeni Şampiyonları' da belirlenerek ödüllendirildi. Doç. Dr. Alper Özcan, Dr. Öğretim Üyesi Gülşah Akyol, Hemşire Esme Ulutürk, Temizlik Personeli Süheyla Cerit ve Süleyman Elbir, bu alandaki özverili çalışmalarından dolayı takdir edildi. Gelecek günlerde de tıp fakültesi öğrencilerine yönelik sunumlar ve bilgilendirme stantları ile etkinliklerin devam edeceği belirtildi. Hatırlanacağı üzere Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri, 2019 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından Avrupa Bölgesi El Hijyeni Mükemmeliyeti Yarışması'nda birinci olarak bu alandaki başarısını taçlandırmıştı.







